27 december 2014

Perzik gevuld met bitterkoekjes

Ingrediënten:
  • 1 blik perziken op zware siroop
  • 1 of 2 eierdooiers
  • 100 gram amaretti- of bitterkoekjes
  • gehakte amandelen
  • roomboter
  • witte wijn
 
 
 
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Perziken goed laten uitlekken in vergiet. Daarna perziken in een ovenschaal leggen. Koekjes in keukenmachine verkruimelen. Amandelen fijnhakken. Eierdooier en beetje siroop aan koekkruim en amandelen toevoegen. Holtes van perziken met dit mengsel vullen.

Kleine vlokjes roomboter over de perziken verdelen. Perziken besprenkelen met beetje witte wijn. Circa 12-15 minuten in oven zetten. Serveren met koude creme fraiche, mascarpone of slagroomijs.
 
Tips:
  • 2 perziken per persoon.
  • Siroop kan vervangen worden door scheutje amaretto.
  • Besprenkelen kan ook met mengsel van amaretto en witte wijn