- 450 gram gehakt
- 2 blikken tomaten (400g) (hele op sap)
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 2 blikken rode kidneybonen (400 g)
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 verse spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- 2 afgestreken theelepels chilipoeder
- 1 volle theelepel komijn
- zeezout en verse zwarte peper uit molen
- kaneelstokje
- Braadpan
Uien en knoflook fijn snijden en en bak ze in een beetje olijfolie zacht. Voeg chilipoeder, verse peper, komijn en beetje peper en zout toe. Doe vervolgens vlees erbij en bak het al roerend bruin. Maal de zongedroogde tomaten fijn in keukenmachine met een beetje olie uit de pot, zodat het een mooie pasta wordt.. Doe dit samen met de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water bij het vlees. Voeg als nodig is peper en zout toe.
Breng aan de kook en leg deksel op de pan. Laat circa 1,5 uur sudderen. Voeg half uur voor einde kooktijd kidneybonen toe. Het beste is om het een dag van te voren klaar te maken zodat de smaken kunnen intrekken.
Lekker met knappering brood, salade en (griekse) yoghurt (of zure room) of guacamole.
Ik vind 2 blikken kidneybonen te weinig in verhouding tot de rest, ik gebruik 4 blikken.
Bronvermelding:
Jamie Oliver Happy Days with the Naked Chef
Geen opmerkingen:
Een reactie posten