29 januari 2013

Pittige boerenkoolstamppot

Ingrediënten:
  • 800 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • chorizo, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes in reepjes
  • zoete chilisaus
  • rookworst
  • olijfolie

Bereiding:

  • Kook de aardappelen, de boerenkool en de rookworst in een pan met water en een snufje zout in circa 20 min. gaar.
  • Bak de chorizo zachtjes uit.
  • Fruit de ui met de peperreepjes, voeg vervolgens de chorizo en chilisaus toe.
  • Haal de rookworst uit de pan.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af.
  • Stamp de aardappelen en de boerenkool met een scheutje olijfolie en een beetje kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  • Schep het chorizo/chilimengsel erdoor.
  • Serveer met de rookworst en een schaaltje chilisaus.

Bron:
Internet

1 opmerking: