3 december 2013

Pepernotentaart

Ingrediënten:
  • 100 gram boter
  • 260 gram fijne basterdsuiker
  • 2 eieren
  • ¼ tl vanille extract
  • 45 g cacao
  • ¼ tl bakpoeder
  • ¼ tl zuiveringszout
  • snufje zout
  • 170 gram bloem
  • 1,6 dl volle melk
  • pepernoten
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 200 gram pure chocolade
Materialen:
  • Ronde kom
  • Cakevorm
  • Plastic folie
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 170 graden.
 
Klop voor de cake de boter en suiker tot een luchtige bleke massa. Voeg de eieren een voor een toe. Als ze zijn opgenomen voegt u de helft van de bloem toe, dan alle melk en de rest van de bloem. Doe de cake in de vorm en bak de cake in circa 25-30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat goed afkoelen. 
 
Snijd de afgekoelde cake in plakken. Klop de slagroom met klop-fix. Bekleed een ronde kom aan de binnenkant met plasticfolie, laat aan de randen een stuk folie overhangen. Bekleed de kom met 1 laag cake met daarop een laag slagroom. Druk er een laagje pepernoten in. Dan weer een laag cake, een laag slagroom en een laag pepernoten. Ga net zo lang door tot de kom vol is of de ingrediënten op zijn. Vouw het overhangende plasticfolie over de cake. Plaats iets zwaars op de cake en zet minimaal 2 uur in de koelkast om goed op te stijven. 
 
Smelt de pure chocolade au bain marie. Haal de cake uit de koelkast, zet op een rooster en giet de afgekoelde chocolade (32 graden) over de cake heen. Plak in de nog niet gedroogde chocolade nog wat pepernoten voor versiering.
 
Bron:
Telegraaf/Vrouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten