7 december 2010

Toast met peer en geitenkaas

Ingrediƫnten:
  • 1 handpeer (bijv. conference of doyenne du comice), geschild
  • 10 g boter
  • 2 el amandelen (bakje 95 g), grof gehakt
  • 1 el suiker
  • 1 el rode-wijnazijn
  • 1 zak petit pain (4 stuks, afbakbrood)
  • 1 el olijfolie
  • 60 g geitenkaas (plak 120 g, Bettine naturel 55+)

Bereiden:
Snijd de peer in 4 parten, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in kleine blokjes.
 
Verhit de boter in een pan en bak de amandelen 1 min. rondom. Voeg de peer toe en bak 2 min. op hoog vuur mee. Voeg de suiker en de azijn toe en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout.
 
Snijd het brood in 8 schuine sneetjes. Bestrijk met de olie. Rooster het brood in een pan zonder olie of boter op niet te hoog vuur 5 min., keer regelmatig. Snijd de geitenkaas in 8 stukjes.
 
Leg een stukje kaas op de toastjes en verdeel het peer-amandelmengsel erover. Serveer direct.
 
Bron:
AH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten