- 4 dunne plakken verse ananas, geschild
- 1/2 rijpe mango, geschild en in dunne plakken
- 1/2 komkommer, in dunne plakken
- 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes
- 2 eetl. koriander, gehakt
Voor de dressing:
- 1 eetl. chilisaus
- 1 eetl. (vers) limoensap
- 1 eetl. sesam- of zonnebloemolie
- 1 theel. vloeibare honing
Bereiden:
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met eventueel iets meer chilisaus of honing. Snijd de plakken fruit in ongeveer gelijke stukjes en schik ze met de komkommerplakjes op 4 borden. Bestrooi ze met de bosuitjes en koriander en besprenkel ze met de dressing.
Tip:
Tip:
U kunt ook fruit uit blik gebruiken.
Bron:
Bron:
Boodschappen
Lijkt mij lekker en ik vind je schaal ook super!
BeantwoordenVerwijderenDe schaal is van mijn moeder. Ze heeft er een heel aantal. Meegenomen uit Italie. We gebruiken deze schalen voornamelijk in de zomer met BBQ's e.d. We noemen het het "buitenservies". Ziet er dan heel vrolijk zomers uit! Maar goed ze kwamen met de kerstgourmet ook goed van pas! De salade is ook heel geschikt voor bij de BBQ, ook lekker zomers!
BeantwoordenVerwijderen