Ingrediënten:
- 25 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bak champignons (250 g), schoongeveegd en in plakjes
- 3 eetlepels crème fraîche (bekertje a 125 g)
- 1 eetlepel bloem
- 2 kippenbouillontabletten
Bereiden:
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.Roer de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en strooi daarna de bloem erover. Even goed doorroeren.
Schenk er 1 liter water bij, verkruimel de kippenbouillon-tabletten erin en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken. Breng de soep met (zout en) peper op smaak.
Bron:
AH
Een lekkere en makkelijk te maken soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten