13 juli 2011

Laagjessalade

Ingrediƫnten:
  • 100 gram (ontbijt)spek of spekreepjes
  • 1 dunne prei of bosje bosuitjes
  • 1 halve krop ijsbergsla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel dille
  • zout en peper
  • 1 zakje Wortelrauwkost (AH)
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 1 zakje geraspte kaas
Bereiden:
In droge koekenpan de spekjes bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Bosuitjes/prei snijden en wassen. IJsbergsla snijden en wassen. Sausje maken van de mayonaise, yoghurt, melk, suiker, peper en zout en dille.

In een schaal:
1. IJsbergsla
2. Wortelrauwkost
3. Bosui/prei
4. Doperwten
5. Sausje
6. Geraspte kaas
7. Spekjes

Salade afgedekt ongeveer 4 uur in de koelkast door en door koud laten worden.
Eet smakelijk!!

Bron:
Marja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten