- 1 schaal soepvlees (310 g)
- 25 g boter
- 3 uien, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 rode paprika's, in reepjes
- 1 el paprikapoeder
- 2 el bloem
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 3 runderbouillontabletten
- 2 laurierblaadjes
- 3 grote aardappelen vastkokend, geschild
Bereiden:
1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee op laag vuur. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee. Voeg 1 1/2 liter water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur.2. Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken. Lekker met peterselie en zure room.
Tip:
U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten