Op pakjesavond aten we heel toepasselijk worteltaart, Amerigo was er blij mee!
- 4 eieren
- 350 g witte basterdsuiker
- 200 ml milde olijf- of zonnebloemolie
- 250 g zelfrijzend bak- of cakemeel
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 200 g geraspte wortel
- 75 g rozijnen, geweld en door de bloem gehaald
- 100 g walnoten, grof gehakt
- voor de vulling:
- 250 g mascarpone
- 50 g poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- springvorm Ø 24 cm, ingevet, bestoven met bloem of paneermeel
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag. Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen. Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere erop. Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.
Tip:
Tip:
De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag toegevoegd. Zo blijven ze beter verdeeld en zakken ze niet naar de bodem.
Bestrijk de taart eens met citroenglazuur. Meng 175 gram roomkaas naturel met 50 gram zachte boter, 175 gram poedersuiker, 2 eetlepels citroensap en een mespuntje nootmuskaat.
Bron:
Bron:
Boodschappen
Foto:
Foto:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten