- 1 1/2 pak flour tortilla's (pak à 8 stuks)
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- 1 grote ui
- 1/2 kippenbouillontablet
- 1/2 zakje verse koriander (à 15 g)
- 2 eetlepels jalopeñopeperreepjes (potje) (à 225 g)
- 2 eetlepels olie
- 100 g spekreepjes (duopak à ca. 200 g)
- 100 g zachte geitenkaas
- 250 g gerookte kipfilet
- 600 g tomaten
Voorbereiden:
Tomaten inkruisen, enkele
seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en vruchtvlees in stukken
snijden. In keukenmachine tomaten en jalapeñopeper pureren. Ui pellen en
snipperen. In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken. Spek op
bordje scheppen. In bakvet ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Tomatensaus
toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten bakken. Bouillontablet en 2 dl water
toevoegen en tomatensaus in ca. 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke
saus. Saus in diep bord schenken. Kip in dunne reepjes snijden. Geitenkaas
verkruimelen. Koriander grof hakken.
Bereiden:
Bereiden:
In droge koekenpan
tortilla's één voor één om en om bakken. Gebakken tortilla direct door saus
wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen. Enchilada's naast elkaar
in ovenschaal leggen. Rest van saus erover schenken. Grill voorverwarmen op
hoogste stand. Zure room over enchilada's uitstrijken. Geitenkaas erover
strooien. Enchilada's ca. 4 minuten onder hete grill schuiven. Koriander erover
strooien. Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.
Ik vind Mexicaans eten erg lekker. Dit recept is echt een aanrader!! De saus is lekker pittig maar het geheel wordt wat milder door de zure room en geitenkaas. De koriander heb ik weggelaten. De hoeveelheid tortilla's klopt niet helemaal ten opzichte van de hoeveelheid vulling. Wij hebben er 6 mee gevuld.
Bron:
Je hebt heerlijke gerechten op je site staan: zou je niet wat op www.ikmaakdelekkerste.nl willen plaatsen? Tamara info@ikmaakdelekkerste.nl
BeantwoordenVerwijderen