- 300 g volkoren penne (zak 500 g, biologisch)
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, geperst
- 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g), gehalveerd
- 1 el suiker
- 1 zak wilde spinazie (400 g), gewassen
- 2 zakjes mozzarella (a 125 g), in blokjes
Bereiden:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. met 2 tenen knoflook. Schep de tomaten erdoor en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout toe.
3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Roerbak in 4-5 min. beetgaar.
4. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Voeg de spinazie en mozzarella toe. Verdeel de pasta over 4 borden. Bestrooi met peper en zout.
Tip
Voor een extra pittige smaak kunt u de mozzarella vervangen door blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.
Bron:
Een heerlijk gerecht voor een mooie zonnige voorjaarsdag!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten