- 250 ml sterke espresso koffie
- 250 ml Frangelico likeur + 60 ml
- 2 eieren, eigeel en wit gescheiden
- 75 g basterd suiker
- 500 g mascarpone
- 375 g lange vingers (30 stuks)
- 100 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- 3 tl cacaopoeder
Bereiden:
1. Meng de
koffie en de Frangelico. Klop de eiwitten stijf. Klop de eigelen met de 60 ml
Frangelico en de suiker romig. Klop de mascarpone erdoor en vouw de eiwitten er
voorzichtig in en klop weer.
3. Leg er weer een laag lange vingers op die in je in het koffie- likeurmengsel hebt gedoopt. Gooi de rest van het koffiemengsel erover. En verdeel er de rest van het mascarponemengsel over.
4. Leg er een stuk plasticfolie over en zet voor minstens 6 uur in de koelkast, liever nog een hele nacht.
5. Meng voor het serveren de gehakte hazelnoten en 2 tl cacao en verdeel over de tiramisu. Strooi door een zeefje de laatste tl cacao erover en serveer.
Bron:
De foto doet helaas geen eer aan het gerecht, maar het is echt heel lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten