11 april 2012

Hamterrine

  • 150 g roomkaas
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1/2 appel, in zeer kleine blokjes
  • 5 zoetzure augurkjes, in zeer kleine blokjes
  • zout en versgemalen peper
  • 200 g beenham in dunne plakjes
  •  veldsla
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. witte balsamicoazijn
  • 4 geroosterde witte boterhammen
  • vershoudfolie
Voorbereiden:
Roer de roomkaas goed los in een grote kom. Schep hier de kappertjes, appel en augurkjes door. Breng op smaak met zout en peper. Leg 4 plakken ham dakpansgewijs naast elkaar op een stuk folie. Leg hier op dezelfde wijze nog 4 plakken op. Schep het roomkaasmengsel in het midden en rol de plakken ham met behulp van de folie stevig op. Draai de folie eromheen en laat de rol een uur of langer opstijven in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).

Tip:
  •  Neem in plaats van roomkaas naturel eens tuinkruiden-roomkaas.
  • Vervang de beenham door rauwe ham.
  • Ook lekker als borrelhapje
Bron:
Boodschappen

Deze hamterrine is erg lekker! Echt een aanrader voor de paasbrunch.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit! Ik had gezien dat je weer terug was van weggeweest.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen