Ingrediënten:
- 225 g bloem of zelfrijzend bakmeel.
- 50 g boter
- 2 flinke theelepels bakpoeder (1 theelepel bakpoeder bij gebruik zelfrijzend bakmeel )
- 25 g suiker
- mespunt zout
- 150 ml karnemelk
- 1 ei
Materialen:
- uitsteekvormpje doorsnede ca. 6 cm of muffinbakblik
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 225° . Bakblik met bakpapier bekleden. Bakmeel met bakpoeder en zot boven kom zeven. Suiker toevoegen. Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden. Ei met karnemelk loskloppen. Dit mengsel bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ca. 2 1/2 cm dik uitrollen. Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen .Scones in midden van oven in ca. 15-20 minuten lichtbruin bakken (oventijd kan per oven verschillen, de eerst keer dus even goed in de gaten houden).
Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
Serveertips:
- Eet de scones dezelfde dag (invriezen kan ook)
- Heerlijk met clotted cream en jam
Clotted Cream
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1/2 bak mascarpone (à 250 g)
Bereiden:
Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppenHier eet je je vingers bij op!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten