- 400 g geschilde aardappelen, vastkokend
- 1 venkelknol
- 4 eieren, hardgekookt
- 4 eetl. mayonaise
- 1 eetl. dragonazijn
- 1 theel. gedroogde dragon
- 1/2 bosje bieslook, fijngehakt
- zout en versgemalen peper
Bereiden:
Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes en zet ze op met water en zout. Kook ze beetgaar en giet ze af. Laat ze uitgespreid afkoelen op een platte schaal. Snijd ondertussen de venkel in vieren en snijd de stukken in ragfijne reepjes. Snijd de eieren in grove stukken. Roer de mayonaise los met de azijn en dragon. Schep de aardappel, venkel, eieren, mayonaise en bieslook voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afgedekt nog een half uur op smaak komen.
Variatie:
Variatie:
Dragonazijn kan worden vervangen door wittewijnazijn. Ook lekker met een beetje mosterd.
Ook lekker met bleekselderij in combinatie met venkel.
Ook lekker met bleekselderij in combinatie met venkel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten