• 500 g rundergehakt van goede kwaliteit
• olijfolie
• 2 takjes verse tijm
• 1 rode ui
• 2 wortels
• 3 stengels bleekselderij
• een paar takjes verse rozemarijn
• 4 teentjes knoflook
• 6 eetlepels worcestersaus
• een klein bosje verse bladpeterselie
Materiaal:
keukenmachine (niet noodzakelijk)
Bereiden:
Bereiden:
Zet een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Zet de schijf voor dunne plakjes in de keukenmachine.
Doe het gehakt in een grote koekenpan en maak het met een houten lepel rul. Doe er 1 theelepel zout en 1 theelepel peper bij en sprenkel er wat olijfolie over. Pluk er de tijmblaadjes over en bak het gehakt al roerend goudbruin.
Pel de rode ui en hak hem fijn. Maak de wortels en bleekselderij schoon, snijd ze in de keukenmachine in plakjes en zet ze even aan de kant. Pluk wanneer het gehakt goudbruin is de blaadjes rozemarijn en doe ze in de pan. Doe er de geperste teentjes knoflook en de worcestersaus bij. Roer goed, laat het mengsel even bakken, doe er dan de gesneden groente bij en roer alles nog een keer goed door elkaar.
Draai het vuur iets lager en vergeet niet om alles regelmatig door elkaar te blijven husselen.
Snijd de peterselie fijn, houd een paar blaadjes apart en doe de rest bij de hachee in de pan. Proef of hij voldoende op smaak is en schep hem op een mooie, grote serveerschaal.
Bron:
Doe het gehakt in een grote koekenpan en maak het met een houten lepel rul. Doe er 1 theelepel zout en 1 theelepel peper bij en sprenkel er wat olijfolie over. Pluk er de tijmblaadjes over en bak het gehakt al roerend goudbruin.
Pel de rode ui en hak hem fijn. Maak de wortels en bleekselderij schoon, snijd ze in de keukenmachine in plakjes en zet ze even aan de kant. Pluk wanneer het gehakt goudbruin is de blaadjes rozemarijn en doe ze in de pan. Doe er de geperste teentjes knoflook en de worcestersaus bij. Roer goed, laat het mengsel even bakken, doe er dan de gesneden groente bij en roer alles nog een keer goed door elkaar.
Draai het vuur iets lager en vergeet niet om alles regelmatig door elkaar te blijven husselen.
Snijd de peterselie fijn, houd een paar blaadjes apart en doe de rest bij de hachee in de pan. Proef of hij voldoende op smaak is en schep hem op een mooie, grote serveerschaal.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten