1 december 2013

Krokante kokosmousse

Ingrediƫnten:
  • 8 amandel(schuim)koekjes of bokkenpootjes
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 eetl. gembersiroop of honing
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 eiwit
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneelpoeder
  • aalbessen ter garnering
 
Bereidingsinfo:
+ 2 uur koelen

Voorbereiden:
Verkruimel de koekjes over 6 glazen of bakjes. Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in de kokosmelk. Laat iets afkoelen en roer de gembersiroop en yoghurt erdoor. Klop het eiwit stijf. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, spatel deze door het eiwit en daarna door het yoghurtmengsel. Schep het in de glazen en zet het afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast (of een dag van tevoren).

Bereiden:
Garneer het gerecht met een vleugje kaneelpoeder en een takje aalbessen.

Tips:
Maak een syllabub (een mengsel van zuivel en alcohol): klop 300 ml slagroom met vanillesuiker en 4 eetl. bessenlikeur stijf. Giet dit over het koekkruim in de glazen. Garneer eventueel met aalbessen.

Bron:
Boodschappen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten