Empanadillas met geitenkaas, appel, walnoot en honing
Ingrediënten:
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1/2 appel (Goudreinet)
- plak zachte geitenkaas
- 8 walnoten
- 10 theelepels honing
- 1 eigeel, geklopt
Bereiding:
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verkruimel de walnoten.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de helft in kleine blokjes.
- Meng de appel, walnoot en de geitenkaas door elkaar.
- Leg de bladerdeegvellen op een snijplank en snij ze diagonaal door midden, zodat er 10 driehoeken ontstaan.
- Leg op elke driehoek een theelepel appel/kaasmengsel zodat de helft van de driehoek bedekt is.
- Druppel een beetje honing op het appel/kaasmengsel.
- Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht.
- Bestrijk de bovenkant van de driehoekjes met een beetje eigeel.
- Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in cica 15 minuten goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten