- 500 gram gezeefde tomaten
- ½ el Dijon mosterd
- 1 el worcestershiresaus
- 1 el olijfolie
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 el bruine suiker
- 1 tl sambal oelek
- 1 à 2 el (balsamico) azijn
- 1 knoflookteentje, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding:
Verhit voor de saus de olie in een pan en laat de gesnipperde ui en de knoflook glazig fruiten.
Voeg de suiker, de sambal, de gezeefde tomaten, de Worcestersaus , ketchup, mosterd, azijn en wat zout en peper toe en roer het geheel om.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de saus de gewenste dikte heeft.
Laat afkoelen en breng desgewenst verder op smaak.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de saus de gewenste dikte heeft.
Laat afkoelen en breng desgewenst verder op smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten