Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels boter of margarine
- 2 groentebouillontabletten
- 100 g verse roomkaas met kruiden
- 8 soepstengels met sesamzaad (pak a 100 g)
Materialen:
- staafmixer
Bereiden:
Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In soeppan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Courgette toevoegen en ca. 8 minuten zacht bakken.Bouillontabletten erboven verkruimelen en 700 ml water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Met staafmixer soep pureren en roomkaas toevoegen.
Soep nog ca. 2 minuten door en door verwarmen. Serveren met soepstengels.
Bron:
AH
Wij hebben er een stokbrodje met zalm bij gegeten in plaats van soepstengels. Op die manier is het een heerlijk hoofdgerecht voor in het weekend!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten