3 januari 2011

Honingnotenflapjes

Ingrediënten:
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 ei
  • 100 g pecannoten
  • 4 eetlepels bloemenhoning  (fles a 450 g)
  • 1/2 beker geklopte slagroom (a 500 ml)

 

Bereiden:
Oven op 225 ºC voorverwarmen.

Bladerdeeg laten ontdooien. Ei loskloppen. Noten grof hakken. In kom noten en 3 el honing door elkaar scheppen. Mengsel over bladerdeeg verdelen. Plakjes als envelopjes dichtvouwen. Met vork naden goed aandrukken en bovenkant met eigeel bestrijken.

In midden van oven in ca. 15 min. bruin en gaar bakken.

Flapjes op vier borden leggen, slagroom ernaast scheppen en besprenkelen met rest van honing.

Bron:
AH

Wij hebben de notenflapjes geserveerd met slagroom, straciatella- en chocoladeijs en een glaasje Frangelico.

1 opmerking: