- 1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt
- 250 g kabeljauwfilet, in blokjes van circa 3 cm
- 2 dl halfvolle crème fraiche
- zout, peper
- 2 el fijngesneden peterselie
- 150-200 gram penne
- 300 g broccoli in roosjes
- 1 el olijfolie
- staafmixer
- ovenschaal, ingevet
- aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de helft van de paprika's in repen en leg ze in de ovenschaal. Pureer de rest van de paprika's met de staafmixer. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal. Breng in een steelpan de crème fraiche aan de kook en roer de gepureerde paprika erdoor. Schenk de saus over de vis en stoof de vis afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoli in ruim water met zout beetgaar in circa 5 minuten. Laat de pasta uitlekken en meng de olijfolie erdoor.
Serveer de vis met pasta en broccoli.
Bron:
Tip Culinair november 2003
Ik had dit recept al heel lang in de kast liggen om een keer te maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Dat komt met name omdat ik vaak het internet raadpleeg voor ik een boodschappenlijstje maak. Ik had het laatst duidelijk in het zicht gelegd zodat ik het nu niet weer kon vergeten. Het is een makkelijk en erg lekker recept dat ik zeker vaker ga maken!
Gebruik het liefst verse vis. Vis uit de diepvries verliest erg veel vocht waardoor de saus wat waterig kan worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten