- 2 x 0,75 kg kruimige aardappelen
- 600 g witlof, in repen van 2 cm
- 3 el olijfolie
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 3 tl gedroogde dille
- 1 blik roze zalm (418 g), uitgelekt
Materialen:
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm, pureestamper
Bereiden:
1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Snijd het vervolgens in repen van 2 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het lof in 6 min. beetgaar. Schep af en toe om. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg de dille en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de zalm in stukjes.
4. Verdeel het witlof over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de zalm tussen het witlof en dek af met de aardappelpuree. Maak met een vork een mooi patroon in de puree en besprenkel met de rest van de olie.
5. Zet de schaal in het midden van de oven en bak in ca. 30 min. lichtbruin en gaar.
Bron:
AH
In het recept staat 2 x 0,75 kg aardappelen, een beetje vreemde omschrijving vind ik. Waarom 2x? Ik heb 750 gram kruimige aardappelen gebruikt. Zorg ervoor dat je de aardappelpuree en het witlofmengsel goed op smaak brengt met peper en zout. De foto is gemaakt voordat de schotel de oven in ging.
In het recept staat 2 x 0,75 kg aardappelen, een beetje vreemde omschrijving vind ik. Waarom 2x? Ik heb 750 gram kruimige aardappelen gebruikt. Zorg ervoor dat je de aardappelpuree en het witlofmengsel goed op smaak brengt met peper en zout. De foto is gemaakt voordat de schotel de oven in ging.
Hoihoi,
BeantwoordenVerwijderenik heb ook heel lang van een Boretti gedroomd en ik ben zo blij dat hij er nu komt. Soms komen dromen uit, dus blijf dromen!
hartelijke groet,