Ingrediënten:
- 300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g)
- 4 el olijfolie
- 1 duopak magere spekreepjes (250 g)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 bakje kastanjechampignons (250 g), gehalveerd
- 1 tl gedroogde oregano
- 400 g witlof
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Bereiden:
1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 min. Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3. Schep het witlofmengsel over de pasta. Lekker met fijngesneden peterselie.
Bron:
AH
Geen opmerkingen:
Een reactie posten