28 februari 2012

Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus

Ingrediënten:

  • 1/2 zakje verse tijm (a 15 g)
  • 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc), zonder korst
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 kipfilets
  • 100 g Ardennerham
  • 25 g boter
  • 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el Japanse sojasaus (of ketjap manis)

Materialen:

  • aluminiumfolie

Bereiden:

Tijmblaadjes van takjes rissen en fijner hakken. In kom geitenkaas fijnprakken en mengen met bosuitjes, helft van tijm en peper naar smaak. Elke kipfilet overlangs diep insnijden en ontstane holte vullen met kwart van geitenkaasmengsel. Inkeping goed dichtdrukken en kipfilets strak in plakken ham wikkelen. In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig vuur in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken, regelmatig keren. Kipfilets op warm bord leggen en warmhouden onder aluminiumfolie. Fond, honing, sojasaus en rest van tijm door bakvet roeren. Aanbaksels losroeren en op hoog vuur 2-3 min. inkoken tot lichtgebonden jus. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets op vier warme borden leggen en jus erover scheppen. Lekker met stoomgroentemix en gebakken aardappels.

Bron:
AH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten