9 mei 2012

Lentecouscous met geitenkaas

Ingrediënten:
  • 300 g couscous (pak 500 g)
  • 2 tl zout
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl geelwortel, gemalen
  • 2 zakjes verse doperwtjes (a 200 g)
  • 1/2 zak abrikozen zonder pit (a 500 g)
  • 1 bakje munt (15 g), blaadjes fijngesneden
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 5 el olijfolie
  • 150 g zachte geitenkaas 58+ (Bettine Blanc)

Bereiden:

1. Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, de komijn en geelwortel door. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

2. Kook ondertussen de doperwtjes in 4 min. beetgaar. Giet af en voeg toe aan de couscous. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en voeg samen met de munt toe.

3. Voeg het limoensap en de olie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de couscous en serveer.

Tip:

U kunt ook diepvriesdoperwten gebruiken. Verkort de kooktijd dan met 1 min.

Bron:
AH

Op de website van Albert Heijn staat dit rececpt als hoofdgerecht. Zelf zou ik het als bijgerecht serveren bij een BBQ of als onderdeel van een buffet. Ik heb munt uit eigen tuin gebruikt, dat heeft toch wel wat hoor, even wat kruiden uit je eigen tuin knippen voor de finishing touch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten