- Voor de gehaktbal:
- 1 kg rundergehakt
- 2 eieren
- 6 theelepels gehaktkruiden
- 6 beschuiten
- een flinke scheut ketjap
- nieuwe krieltjes
- bloemkool
- geraspte oude kaas
- mosterd
- boter
1. Meng de ingrediënten voor de gehaktbal goed door elkaar en maak er mooie gehaktballen van.
2. Verhit boter in een ruime braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe. Laat de gehaktballen met de deksel op de pan gaar worden.
3. Was de krieltjes goed en kook ze dan in een pannetje met weinig water en een beetje zout gaar.
Bak de aardappeltjes vervolgens nog even kort in een koekenpan met boter.
3. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in circa 15-20 minuten gaar. Doe de bloemkoolroosjes over in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal onder de grill tot de kaas gesmolten en mooi bruin geworden is.
Serveer met jus van de gehaktballen en een flinke lik mosterd.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten