15 juni 2012

Witte asperges met gerookte zalm, hollandse garnalen en ei

Ingrediënten:

  • circa 1 kg asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 4 eieren
  • platte peterselie
  • 100 gram gerookte zalm, in plakjes
  • 50 gram hollandse garnalen
  • 100 gr roomboter

Bereiden:

1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf.

2. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden. Kook intussen de krieltjes in ruim water met zout in 10 minuten gaar.

3. Kook de eieren in 8-10 minuten bijna hard. Snijd de peterselie fijn en doe het in een schaaltje. Smelt de boter in een steelpannetje. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.

4. Giet de aardappels af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op voorverwarmde borden of een voorverwarmde platte schaal.

5. Rol steeds 2 à 3 asperges in een plakje zalm. Leg de eieren eromheen en strooi wat hollandse  garnalen over de asperges. Serveer de gesmolten boter en de aardappels bestrooid met de fijn gesneden peterselie er apart bij.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten