- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 krop ijsbergsla
- 1 klein blikje mandarijnen op sap
- 600 g spinazie (panklaar)
- 300 g gerookte kipfilet, in blokjes of reepjes
- 100 g gepelde walnoten, gehakt
- eventueel bieslook voor garnering
- 5 eetl. olijfolie
- 1 eetl. basilicumazijn
- 1 eetl. citroensap
- 1 eetl. mandarijnensap
- 1/2 eetl. mosterd
- 1 eetl. honing
- (zee)zout en versgemalen peper
Voorbereiden:
Bak de spekblokjes in de koekenpan en laat ze afkoelen. Haal van de ijsbergsla 6 mooie bladeren en houd ze apart. Snijd een kwart van de ijsbergsla in fijne reepjes. Laat de mandarijnen goed uitlekken, bewaar het sap. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar voeg zout en peper naar smaak toe.
Bereiden:
Bereiden:
Meng de spinazie met de gesneden ijsbergsla, voeg de gerookte kipfilet, de spekblokjes en de walnoten toe. Meng de salade voorzichtig door elkaar, schenk de dressing erover en schep nog even om. Leg op 6 borden een slablad. Schep hierin de spinazie-kipsalade. Garneer eventueel met bieslook.
Tip:
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met stokbrood of gebakken aardappeltjes.
Variatie:
Vervang spekblokjes door hamblokjes.Variatie:
Neem in plaats van mandarijn perzikschijfjes of ananasblokjes.
Bron:
Bron:
Boodschappen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten