- 500-600 g zuurkool
- 300-400 g verse ananas,
- in smalle stukjes
- 3 lente-uitjes, in ringen
- 3 el fijngesneden bladpeterselie
- 1 el dunne reepjes verse gemberwortel
- 2-3 el zure room
- 2-3 el mayonaise
- 1 el grove mosterd
- zout, peper
- 125 g katenspek, in plakjes
- 50 g grofgehakte hazelnoten
Bereidingswijze
- Spoel de zuurkool, als deze erg zuur is, eventueel in ruim koud water. Knijp hem goed uit en dep hem droog.
- Maak de zuurkool los en meng hem met ananas, lente-ui, peterselie en gember.
- Roer een dressing van zure room, mayonaise, mosterd en zout en peper naar smaak.
- Schep de dressing door de salade.
- Bak het katenspek krokant in een droge koekenpan, verkruimel de plakjes en schep ze door de salade.
- Sla in het bakje.
- Bestrooi met hazelnoten.
Libelle
Geen opmerkingen:
Een reactie posten