- 1 zak aardappelblokjes (900 gram)
- 150 gram katenspek
- 125 ml crème fraîche
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 el verse dille, fijngehakt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 bosuitjes, in fijne ringen
- 75 gram rucola
8 rechte glazen
Bereiding:
- Kook de aardappelblokjes in een bodem water met zout in 5 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze kort met koud water om het garen te stoppen.
- Bak het katenspek in een droge koekenpan krokant uit en verkruimel grof.
- Roer in een kom de crème fraîche met de mayonaise, dille, 2 eetlepels water en zout en peper naar smaal tot een dressing. Schep de aardappelblokjes erdoor en daarna ook de rode ui, bosui en het spek.
- Verdeel de rucola in de glaasjes en schep de aardappelsalade erop. Of serveer de salade op een platte schaal. Bewaar de glaasjes of de schaal met salade afgedekt met vershoudfolie op een koele plek.
Lange tafels
Geen opmerkingen:
Een reactie posten