- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 4 eetlepels cassisconfituur (jam)
- 2 pakjes gerookte eendenborstfilet (a 12 plakjes)
- 1 rode ui, in ragfijne halve ringen
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 50 g rucola (sla, zak a 75 g)
- 1 zakje verse peterselie (30 g), grofgesneden
- olijfolie extra vierge
Bereiden:
Meng het kruidnagelpoeder door de confituur en smeer de plakjes eendenborst er dun mee in. Rol de plakjes eendenborst op en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Marineer de ui minstens 20 minuten in een schaaltje met de balsamicoazijn. Meng de rucola met de peterselie. Leg op 8 borden de eendenborstrolletjes naast elkaar op een pluk kruidensalade. Neem de ui uit de marinade en laat goed uitlekken. Leg op de eendenborstrolletjes een bergje gemarineerde ui. Druppel er olijfolie over en serveer direct, zodat de salade knapperig blijft. Lekker met stukken ovenwarm boulognebrood.
Bron:
Een lekker en makkelijk te maken voorgerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten