31 januari 2011

Zalmtartaar met avocadomousse

Ingrediënten:
  • 300 g gerookte zalm, in blokjes
  • 2-3 el fijngesneden bieslook
  • 4-6 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2-3 tl olijfolie
  • 1-2 el limoensap
  • 1 tl geraspte limoenschil
  •  zout, peper
  • 1 grote rijpe avocado
  • cayennepeper
  • 4 el crème fraîche
  • • ½-1 tl geraspte mierikswortel

Bereidingswijze:
  1. Meng zalm, bieslook, 1-2 el peterselie, olie, ½ el limoensap, ½ tl limoenrasp en wat zout en peper.
  2. Prak de avocado fijn en breng op smaak met 3-4 el peterselie, zout, cayennepeper en limoensap.
  3. Maak met behulp van een ring (steker) 4 cirkels van de avocadomousse met daarop de zalmtartaar.
  4. Klop de crème fraîche los met wat zout, peper, ½ tl limoenrasp en mierikswortel en druppel de dressing om de cirkels.
Bron:
Libelle



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen