3 juli 2011

Abrikozen gevuld met notenroomkaas

Ingrediënten:
  • 20 gedroogde abrikozen
  • 50 g walnoten
  • 100 g roomkaas naturel
  • 4-5 eetl. melk
  • 100 g geraspte belegen of oude kaas
  • versgemalen peper
  • zout
  • spuitzak

Voorbereiden:
Wel de abrikozen in lauw water zodat ze goed opzwellen. Leg ze daarna op keukenpapier zodat ze iets drogen. Bewaar enkele walnoten voor garnering en hak de rest fijn.

Bereiden:
Meng de roomkaas met melk, geraspte kaas, peper, zout en
gehakte noten. Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen. Garneer met stukjes walnoot.

Tip:
Vul de abrikozen eens met een mengsel van kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje).

Variatie:
Vervang de gedroogde abrikozen door abrikozen op sap (blik) maar laat deze goed uitlekken.

Bron:
Boodschappen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen