4 juli 2011

Pestospaghetti met tonijn en courgette

Van mijn collega's kregen we een mand als cadeau voor ons trouwen.  In de mand zat een recept + alle ingrediënten om het recept te maken, een tijdschrift van Jamie Oliver en als klap op de vuurpijl 2 waardebonnen voor een kookworkshop bij Joop Zwiep. Echt een superleuk cadeau!
Hierbij het recept dat in de mand zat:
Ingrediënten:
 • 400 g spaghetti
 • 1 ui
 • 2 courgettes
 • 2 eetlepels (olijf)olie
 • 1 pak tonijnstukken in water (3 blikjes a 80 g)
 • 1/2 zakje peterselie (a 30 g)
 • 6 eetlepels rode pesto
 • 1 bekertje crème fraîche (halfvet, 125 ml)

Bereiden:

Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui fruiten. Courgette toevoegen en 5 min. bakken. Tonijn laten uitlekken. Peterselie fijnknippen. Tonijn, pesto en crème fraîche toevoegen en saus door en door verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Spaghetti met saus serveren en met peterselie bestrooien. Lekker met komkommersalade.
 
Bron:
AH

Het smaakte erg lekker, de pan was helemaal leeg!

2 opmerkingen:

 1. Beste Blogger,

  Je blog is ons opgevallen toen we zochten naar leuke kook/food blogs!

  Cardini’s, het originele dressingmerk van de uitvinder van de Caesar Salad, is op zoek naar mensen die van koken houden en een product zouden willen testen. We zijn erg benieuwd wat zij van de Original Caesar Dressing van Cardini’s vinden. Omdat we zo enthousiast zijn over jouw blog willen we je vragen deel te nemen als jurylid en de Original Caesar Dressing te testen en beoordelen.

  Daarnaast kun je vijf vrienden uitnodigen de dressing ook eens te proberen, want we sturen je maar liefst zes flessen op! We sturen je daarna een link met een evaluatieformulier waar jij en je vrienden jullie mening over de Original Caesar Dressing in kunnen vullen.

  De dressings van Cardini´s bevatten geen kunstmatige toevoegingen, zoals stabilisatoren, kleur-, geur- of smaakstoffen en zijn dus puur natuur!

  Het zou leuk zijn als je op je blog ook iets over de Original Caesar Dressing schrijft, zodat ook jouw volgers kunnen genieten van lekkere salades met de dressings van Cardini’s.

  Ik hoor graag of je de Original Caesar Dressing zou willen testen en daar een berichtje over wil schrijven. Ben je geïnteresseerd, e-mail dan ook meteen je adres zodat we het pakketje zo snel mogelijk op de post kunnen doen!

  Hartelijke groet,

  Milou Kloks
  milou@cohnwolfe.nl
  020 6768666

  PS: Cardini’s viert deze week haar 87ste verjaardag en organiseert daarom een saladereceptenwedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn! Doe mee en roep je volgers op om ook hun saladerecept in te sturen!

  PR-bureau van Cardini’s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me inderdaad een lekkere combinatie, de courgette met de tonijn en de pesto! Mmmmm :-)!

  BeantwoordenVerwijderen