17 mei 2012

Munthangop met aardbeien

Ingrediënten:
  • 1 bak aardbeien (500 g)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 el suiker
  • 1/2 bakje munt (a 15 g), alleen de blaadjes
  • 1 beker hangop (500 g)

Bereiden:

1. Houd 4 kleine aardbeien met kroontje achter voor garnering. Verwijder van de rest van de aardbeien de kroontjes en halveer ze. Rasp de gele schil van de citroen, houd wat rasp apart voor garnering en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de aardbeien en voeg de suiker toe. Schep om en laat 10 min. marineren.

2. Houd enkele blaadjes munt achter en snijd de rest fijn. Meng de munt en citroenrasp door de hangop en verdeel met de aardbeien over 4 glazen. Garneer met de achtergehouden munt, rasp en aardbeien.

Bron:
AH

Als je van hele zoete toetjes houd, dan kun je dit toetje beetje overslaan. Het is heel lekker fris.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen