6 oktober 2010

Dadelsalsa

Ingrediënten:
  • 250 gram dadels
  • 50 gram walnoten
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijn gesneden

 

Bereiden:

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de dadels met het citroenrasp, het sap, de walnoten en het basilicum en laat minstens 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Lekker bij een kaasplankje: echt heerlijk in combinatie met een harde geitenkaas!

Bron:
AH

Ik heb het gemaakt zonder citrusrasp, wel met een beetje citroensap. Ik vond de combinatie met  geitenkaas echt helemaal perfect. Een absolute aanrader! Toen ik het op tafel zette zag ik wat opgetrokken wenkbrauwen, maar toen ze het geproefd hadden was iedereen unaniem om.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen