Ingrediënten:
- 5 kleine handperen
- 1 el citroensap
- 150 g boter, zacht
- 150 g amandelspijs
- 4 eieren
- 150 g bloem
- 1 el speculaaskruiden
- 4 el abrikozenjam
Materialen:
- lage taartvorm, Ø 26 cm
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap.2. Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, een mespunt zout en jam toe. Klop alles tot een mooi beslag.
3. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.
4. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Bron:
12 maanden lekker eten
Jammer genoeg viel deze taart ons wat tegen. Hij was wat flauw van smaak.
Lijkt me echt heerlijk deze taart!!
BeantwoordenVerwijderenHij leek ons ook heel erg lekker, maar hij viel eerlijk gezegd een beetje tegen. Hij was wat flauw van smaak en niet zoet genoeg. Ook bleef hij wat aan de lage kant. In het boek zag hij er zo lekker uit...
BeantwoordenVerwijderenIk heb deze taart vorig jaar ook twee keer gemaakt en inderdaad de 2e keer een extra el speculaaskruiden toegevoegd om hem lekkerder te maken.
BeantwoordenVerwijderenJa, ik denk dat de smaak met extra speculaaskruiden beter is. Toch denk ik niet dat ik de taart nog een keer zal maken..
BeantwoordenVerwijderen