20 november 2010

Lasagne met romige zeevruchtenvulling

Ingrediënten:
  • 75 g boter
  • 50 g bloem
  • 250 ml warme melk
  • 250 ml warme visbouillon van 1/2 tablet
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. gedroogde of 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 6 rijpe trostomaten, in blokjes
  • 500 g zeevruchtencocktail, diepvries of vers
  • 50 ml kookroom of crème fraiche
  • 1 pak lasagnevellen (250 g)
  • 200 g Noorse gerookte zalm (Vismarine)
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Materialen:
  • ovenschaal (ca. 20 x 30 cm)

Voorbereiden:
Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en roer de bloem erdoor tot het mengsel van de bodem loskomt. Giet de warme melk en bouillon beetje bij beetje bij dit mengsel en blijf goed roeren tot de saus klontvrij is en dik begint te worden. Laat een paar minuten doorkoken en breng de bechamelsaus dan op smaak met zout en peper. Laat de saus met een stukje folie afgedekt afkoelen. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook op een lage stand een paar minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tijm en tomaten-puree toe en bak een minuut mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes stoven tot er een dikke saus ontstaat. Voeg de zeevruchten en room als laatste toe en laat nog een minuut meewarmen. Laat de saus wat afkoelen en schep er een kwart van de bechamelsaus doorheen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel een lepel bechamelsaus gelijkmatig over de bodem van een ovenschaal en bedek met 3 à 4 lasagnevellen. Verdeel hierop een kwart van de zeevruchtensaus en een paar plakjes zalm. Dek af met pastavellen en herhaal deze stappen nog 3 maal. Dek de laatste laag saus af met pastavellen en verdeel hierover de rest van de bechamel. Bestrooi met parmezaanse kaas. Bak de lasagne in circa 40 minuten in het midden in de oven. Laat nog 10 minuten staan voor u hem aansnijdt.

Tip:
U kunt verschillende soorten (diepvries-)vis gebruiken.

Bron:
Boodschappen

Deze lasagne is echt geweldig! Ik maak het met garnalen en pangasiusfilet. In plaats van parmezaanse kaas heb ik geraspte oude kaas gebruikt. Mijn lasagneschaal is alleen iets te groot voor deze lasagne, dus volgende keer gebruik ik weer een andere ovenschaal.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen