- 200 gram boter, op kamertemperatuur
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 tl koek- en speculaaskruiden
- cakevorm, 1 liter ingevet
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter samen met de suiker en een mespunt zout 15 minuten met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige helemaal is opgenomen.
Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng het voorzichtig door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 50 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.
Lekker met slagroom.
Bron:
AH
Een lekkere cake, hij was alleen net een beetje te droog geworden. Ik heb nog wat amandelschaafsel over het deeg gestrooid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten