- 2 gesnipperde uien
- 1 gehakt teentje knoflook
- 25 gram boter
- 400 gram schoongemaakte spruitjes
- 1 rookworst in plakjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- sambal
- zout
Bereiden:
Fruit de ui en knoflook in de boter. Roerbak de spruitjes ongeveer 3 minuten zachtjes mee.
Voeg 3 eetlepels water en zout toe en laat ze ongeveer 5 minuten beetgaar worden. Snijd de worst in halve plakjes. Voeg vervolgens de worst toe en bak alles nogmaals 5 minuten. Voeg de ketjap toe en bak het nog 2 minuten. Op smaak brengen met sambal en zout.
Lekker met aardappelpuree.
Tips:
Niet te veel ketjap gebruiken anders wordt de smaak te overheersend. Spruitjes eventueel van te voren 3-4 minuten blancheren.
Het klinkt goed! Groetjes
BeantwoordenVerwijderen