16 november 2010

Pittige spruitjes met rookworst

Ingrediënten:
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • 400 gram schoongemaakte spruitjes
  • 1 rookworst in plakjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • sambal
  • zout

Bereiden:

Fruit de ui en knoflook in de boter. Roerbak de spruitjes ongeveer 3 minuten zachtjes mee.
Voeg 3 eetlepels water en zout toe en laat ze ongeveer 5 minuten beetgaar worden. Snijd de worst in halve plakjes. Voeg vervolgens de worst toe en bak alles nogmaals 5 minuten. Voeg de ketjap toe en bak het nog 2 minuten. Op smaak brengen met sambal en zout.
Lekker met aardappelpuree.

Tips:
Niet te veel ketjap gebruiken anders wordt de smaak te overheersend.
Spruitjes eventueel van te voren 3-4 minuten blancheren.

1 opmerking: