- 1-1¼ kg aardappelen, geschild
- 40 g boter
- 1-1½ dl hete, volle melk
- 600-700 g gekookte bietjes, in dunne reepjes
- 2 el fijngesneden bladpeterselie
- 125 g verse geitenkaas, verkruimeld
- zout, peper
- 6 merguez-worstjes
- ½ el olijfolie
- Kook de aardappelen gaar in circa 25 min. Laat uitlekken en stamp ze fijn.
- Laat de puree op zacht vuur al roerend even uitdampen. Roer er de boter en melk door tot er een romige puree ontstaat.
- Voeg de bietjes, peterselie en geitenkaas toe en zout en peper naar smaak.
- Bak intussen de merguez-worstjes goudbruin en krokant in 15-20 min. in de olie in een koekenpan.
- Keer ze regelmatig.
Libelle
Geen opmerkingen:
Een reactie posten