15 november 2010

Stamppot rode bietjes met geitenkaas en merguez-worstjes

Ingrediënten:
  • 1-1¼ kg aardappelen, geschild
  • 40 g boter
  • 1-1½ dl hete, volle melk
  • 600-700 g gekookte bietjes, in dunne reepjes
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 125 g verse geitenkaas, verkruimeld
  • zout, peper
  • 6 merguez-worstjes
  • ½ el olijfolie
Bereidingwijze:
  1. Kook de aardappelen gaar in circa 25 min. Laat uitlekken en stamp ze fijn.
  2. Laat de puree op zacht vuur al roerend even uitdampen. Roer er de boter en melk door tot er een romige puree ontstaat.
  3. Voeg de bietjes, peterselie en geitenkaas toe en zout en peper naar smaak.
  4. Bak intussen de merguez-worstjes goudbruin en krokant in 15-20 min. in de olie in een koekenpan.
  5. Keer ze regelmatig.
Bron:
Libelle

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen