31 december 2010

Huzarensalade

Ingrediënten:

  • 500 g aardappels vastkokend
  • 1/2 winterpeen (a 250 g), geschild
  • 125 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries)
  • 3 eieren
  • 100 g zoetzure augurken
  • 1 pakje schouderham, dikke plak (150 g, vleeswaren)
  • 50 g zilveruitjes
  • 1 kleine zure appel (bijv. Granny Smith), ongeschild in partjes
  • 1 eetlepel kappertjes (potje 100 g)
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd

Bereiden:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 6 minuten in water met zout. Laat afkoelen. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze 4 minuten in water met zout. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe. Giet de groenten af en laat afkoelen. Kook de eieren 8 minuten in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.

Snijd 1 augurk in plakjes, 1 ei in 6 partjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart. Snijd de andere helft van de ham klein. Snijd de rest van de augurken, de zilveruitjes en de 2 eieren in kleine stukjes. Meng deze met de aardappel, de winterpeen, de erwten, de appel en de kappertjes in een kom. Meng de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de salade 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Garneer met de overgebleven augurken, de partjes ei en de ham.

Bron:
AH

1 opmerking: