8 januari 2011

Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten

 
Ingrediënten:
  • 1 schaal rode bietjes (500 g), gekookt
  • 1 eetlepel walnootolie (flesje a 250 ml)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel medium sherry
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 1 zak waterkers (75 g)
  • 1/2 zakje hazelnoten (a 55 g)
  • 100 g Hollandse harde geitenkaas, verbrokkeld
  • 1/2 zakje verse dille (a 15 g)

Bereiden:

Snijd de bietjes in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng de dressing verder op smaak met zout en peper, klop hem goed door en giet hem over de bietjes.

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over 4 borden. Rooster de noten in een droge koekenpan. Schep de plakjes biet uit de dressing en verdeel ze over de salade.

Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille over de bietjes. Lekker met geroosterd bruinbrood.
 
Lekker met geroosterd bruinbrood.

Bron:

Dit is echt een heerlijke salade. Wij maken het vaak als bijgerecht voor BBQ of gourmet.
In plaats van hazelnoten kun je ook pecannoten gebruiken. De bietjes snijd ik in blokjes in plaats van plakjes. In plaats van waterkers heb ik veldsla gebruikt.  Voeg de noten pas op het laatst toe anders worden ze bitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen