23 januari 2011

Microplane raspen

Ik ben altijd op zoek naar hulpmiddelen die het koken makkelijker maken. Voordat ik producten aanschaf zoek ik altijd eerst naar ervaringen van anderen. Vandaar dat ik producten die ik zelf graag gebruik ook op deze blog benoem. Wellicht dat mijn ervaringen een ander weer kunnen helpen bij het maken van een keuze. De raspen van Microplane zijn wat mij betreft een absolute aanrader. Op dit moment heb ik een fijne rasp die ik met name gebruik voor citrusrasp en een wat grovere rasp voor kaas, wortel etc.

In de toekomst wil een graag nog een grove schaaf hebben voor parmezaan en chocolade. De raspen zijn niet goedkoop, maar ik heb het geld er absoluut voor over. Ze zijn echt heel erg scherp waardoor het raspen een fluitje van een cent is. Het is net als met goede messen, je hoeft gewoon minder kracht te zetten om het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien gaan dit soort producten jaren mee.

De rasp is eenvoudig schoon te maken. Ik geloof dat ze gewoon in de vaatwasmachine mogen, maar zelf was ik ze, net als mijn messen, altijd met de hand af om te voorkomen dat ze minder scherp worden.

Naast de verschillende soorten raspen zijn er ook verschillende productlijnen: Professional, Gourmet, Home en Classic. Mijn voorkeur gaat uit naar de Professional en Gourmet serie. De Home serie heeft een kunststof behuizing wat ik minder prettig vind en de vormgeving van de Classic serie vind ik minder geschikt.

Microplane raspen zijn te koop bij kookwinkels. De hierboven gebruikte afbeelding komt van de officiële website van Microplane.

2 opmerkingen:

  1. Echt geniaal deze raspen!!
    Ik heb inmiddels een hele verzameling die bijna elke avond gebruikt worden.
    Favoriet hier: knoflookrasp, gemberrasp, citrusrasp, grote schaaf en de kruidenrasp.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kende het nog niet! Dank je wel voor de tip!!

    Groetjes,
    Gabriella

    BeantwoordenVerwijderen