2 december 2010

Witlof met ham en kaas en mosterdpuree

Ingrediënten:
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 6 stronken witlof
  • 2 el grove Zaanse mosterd,
  • 25 g boter
  • 200 ml melk
  • 2 x 6 plakken belegen kaas
  • 12 plakken achterham.

Materialen:
  • pureestamper
  • ovenschaal
Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Snijd de stronken doormidden, kook de witlof 3 min. in een grote pan water met zout en laat daarna uitlekken en afkoelen. Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op een snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de witlof in het midden van de oven in 25 min. goudbruin en gaar.

Tip:
U kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bakt u de schotel 25 min. in de oven.

Bron:
AH

Makkelijk en lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen