6 januari 2012

Enchilada's met gerookte kip

 Ingrediënten:
  • 1 1/2 pak flour tortilla's (pak à 8 stuks)
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 grote ui
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 1/2 zakje verse koriander (à 15 g)
  • 2 eetlepels jalopeñopeperreepjes (potje) (à 225 g)
  • 2 eetlepels olie
  • 100 g spekreepjes (duopak à ca. 200 g)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 250 g gerookte kipfilet
  • 600 g tomaten
Voorbereiden:
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en vruchtvlees in stukken snijden. In keukenmachine tomaten en jalapeñopeper pureren. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken. Spek op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten bakken. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in ca. 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Saus in diep bord schenken. Kip in dunne reepjes snijden. Geitenkaas verkruimelen. Koriander grof hakken.

Bereiden:
In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken. Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen. Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen. Rest van saus erover schenken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Zure room over enchilada's uitstrijken. Geitenkaas erover strooien. Enchilada's ca. 4 minuten onder hete grill schuiven. Koriander erover strooien. Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.


Ik vind Mexicaans eten erg lekker. Dit recept is echt een aanrader!! De saus is lekker pittig maar het geheel wordt wat milder door de zure room en geitenkaas. De koriander heb ik weggelaten. De hoeveelheid tortilla's klopt niet helemaal ten opzichte van de hoeveelheid vulling. Wij hebben er 6 mee gevuld.

Bron:

1 opmerking:

  1. Je hebt heerlijke gerechten op je site staan: zou je niet wat op www.ikmaakdelekkerste.nl willen plaatsen? Tamara info@ikmaakdelekkerste.nl

    BeantwoordenVerwijderen