21 november 2010

Bruine bonensoep

Ingrediënten:
  • 1 zakje boerensoepgroente (350 gr)
  • 1 zakje selderij
  • 1 (of 2) bouillonblokje(s), rund
  • 1 blik bruine bonen (800 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rookworst
  • 100 gram ontbijtspek of spekblokjes oid
  • 1 blikje tomatenpuree

Materialen:
  • Staafmixer
  • Soeppan 

Bereiden:
(Ontbijt)Spek aanbakken. Knoflook en soepgroenten toevoegen en circa 3 minuten fruiten. Selderij fijn snijden.
 
Selderij, bruine bonen, blikje tomatenpuree, 700 ml water en bouillonblokje(s) (verkruimeld) toevoegen en aan de kook brengen. Circa 5 minuten laten koken.  Helft van soep uit pan scheppen en pureren. Alles weer bij elkaar in de pan doen.
 
Worst in plakjes snijden en toevoegen. Soep nog even laten koken.
Lekker met donkerbruin brood.

1 opmerking: