28 maart 2012

Penne met spinazie

Ingrediënten:
  • 300 g volkoren penne (zak 500 g, biologisch)
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g), gehalveerd
  • 1 el suiker
  • 1 zak wilde spinazie (400 g), gewassen
  • 2 zakjes mozzarella (a 125 g), in blokjes

Bereiden:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. met 2 tenen knoflook. Schep de tomaten erdoor en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout toe.

3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Roerbak in 4-5 min. beetgaar.

4. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Voeg de spinazie en mozzarella toe. Verdeel de pasta over 4 borden. Bestrooi met peper en zout.

Tip

Voor een extra pittige smaak kunt u de mozzarella vervangen door blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.

Bron:
AH

Een heerlijk gerecht voor een mooie zonnige voorjaarsdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen